Over ons

I’m a fashion Junkie!

Mode geeft aan wie je bent en waar je voor staat. Toen ik vier jaar geleden in verwachting was van mijn eerste kindje vond ik het aanbod van hippie kinderkleding beperkt. Daarnaast kreeg ik geen goed beeld bij de merken ten aanzien van de productie. Ik had geen idee hoe en waar de kleding geproduceerd werd. De verhalen over slechte werkomstandigheden schokte me, kinderkleding gemaakt door kinderen: onacceptabel! De duurzame kledingmerken zijn veelal prijzig, erg basic en gewoon niet trendy genoeg. Dat moet anders kunnen dacht ik toen.

En dus is mijn missie eenvoudig:
We maken fashionable items op een duurzame en eerlijke manier. Het is kinderkleding die ik zelf als hippe ‘21century moeder wil dragen. Last but not least: geproduceerd op een duurzame manier, met eerlijke grondstoffen en uiteraard zonder kinderarbeid!

Outspoken Sustainable Fashion

Al onze items hebben de specifieke just be Kids touch. Kleurrijk en uitgesproken prints voor de hippe kids van deze tijd! Elk item is zo ontworpen dat jij het gemakkelijk kan combineren met andere collectie-items of met kledingstukken uit de garderobe van je kind.

Just be Kids lanceert jaarljks een lente/zomer en herfst/winter collectie.

De kledingindustrie moet veranderen, wat wij doen is wellicht kleinschalig maar hier begint het wel! Wij proberen het verschil te maken en impact te hebben waar we dat kunnen.

Duurzame Impact!

Just be Kids kiest er bewust voor om kleding te produceren in Turkije. De door ons nauwkeurig geselecteerde Turkse producenten garanderen kindvrije productie en werken met de juiste eerlijke stoffen. Alle grondstoffen zijn gecertificeerd en dus dragen alle just be Kids items een GOTS-certificaat.

Voor ons is dit niet genoeg en daarom controleren wij jaarlijks – samen met onze partners – de bestaande productieprocessen. Just be Kids staat voor:

  • Organic/recycled producten
  • 100% vrij van kinderarbeid
  • Traceerbare productieprocessen

Actie Free a girl!

Just be Kids doneert 1% van de jaarlijkse nettowinst aan Free a Girl. Deze organisatie streeft een wereld na zonder commerciële seksuele exploitatie van kinderen, door slachtoffers directe hulp te bieden en straffeloosheid aan te pakken.

Wij vinden dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een veilige omgeving en daar dragen we graag een steentje aan bij. Alle kinderen in de wereld moeten beschermd worden tegen iedere vorm van uitbuiting.
Kijk voor meer informatie op de website van Free a Girl: https://www.freeagirl.nl/